Każdy z nas miał kiedyś sytuację, że musiał zastąpić czymś dany produkt w czasie pieczenia, czy gotowania. Tak samo można zrobić w serniku z budyniem. Zatem czym zastąpić budyń w serniku?
Co zamiast budyniu do sernika?
Gdy zabraknie nam w trakcie pieczenia sernika budyniu, to można go zastąpić 4 dag mąki ziemniaczanej z dodatkiem ekstraktu waniliowego lub aromatu waniliowego.
Budyń można także zastąpić różnymi owocami na przykład brzoskwiniami. W sezonie zimowym, gdy jest ciężej zdobyć świeże owoce, to można użyć owoców z puszki. Owoce można również wymieszać z rodzynkami.
Serniczek to zdecydowanie mój faworyt wśród wypieków. Pomysł z brzoskwiniami i owocami z puszki świetny, na pewno go przetestuję! Dodam od siebie, że jeśli ktoś lubi bardzo słodkie, warto sprawdzić również opcję z kremem, np. czekoladowym. Pozdrawiam